Zem za morom 1. - McKinleyová, Tamara austrálska autorka žijúca v Anglicku 25. februára 1948; Kot, Jozef, 1936- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2009)
Román z austrálskeho prostredia od autorky knihy Čas snov zobrazuje príbeh lásky dvoch mladých ľudí, ktorých osud od seba oddelil, aby ich na opačnej strane zemegule po rokoch znovu zviedol dokopy. Všetkých hrdinov knihy spája viera, že táto nádherná drsná krajina sa raz môže stať ich domovom. Voľne pokračuje v románoch: Červená zem a Rajské údolie.
Keywords: Zem za morom; anglická literatúra; historické romány; príbehy o láske; rodinná sága; z austrálskeho prostredia