Malomestské rozprávky - Jesenský, Janko slovenský autor 30. decembra 1874 - 27. decembra 1945 (Bratislava Liber Novus a Ringier Axel Springer Slovakia, 2015)
Humorné rozprávania nastavujú zrkadlo prostrediu slovenského malomesta. Ako zabudnutá škatuľka so "starými dobrými časmi" pôsobia Malomestské rozprávky Janka Jesenského. Jedno z najpopulárnejších diel slovenskej klasiky vychádzalo v rokoch 1907-1911 v časopisoch a dnes si na poviedky ako Slnečný kúpeľ, Výborník či Šťastie v nešťastí, nešťastie v šťastí spomínajú celé generácie ako to príjemnejšie z povinného čítania.
Keywords: Slnečný kúpeľ; slovenská literatúra; slovenska literárna klasika; poviedky