O malej Aničke - Sandberg, Inger; Sandbergová, Inger; Žitný, Milan (BUVIK Bratislava, 2017)
Dva kreslené príbehy švédskych autorov o malom dievčatku - Kde sú Aničkine veci a Vianočný darček pre Aničku navodzujú veľa humorných situácií s vecami, ktoré sa rady hrajú na skrývačku. Ich hľadanie je zábavné a veselé. Autori hravo naučia deti orientovať sa v priestore, ale i pomenovať a spoznať priestorové pojmy. Knižka O malej Aničke je určená najmenším deťom.
Keywords: Kde sú Aničkine veci; Vianočný darček pre Aničku; švédska literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; interaktívne knihy; priestorová orientácia; veľké písmená; pre najmenších čitateľov