Nebezpečné puto - Brownová, Sandra americká autorka 12. marca 1948 (Slovenský spisovateľ, 2021)
V románe Nebezpečné puto Sandra Brownová opäť suverénne dokázala svoje rozprávačské majstrovstvo. Čitatelia sa môžu tešiť na vynikajúci romantický triler, ktorý ich vtiahne do siete prísne strážených tajomstiev a udrží v napätí až do šokujúceho konca. Keď sa pred dvadsiatimi rokmi štyria muži dohodli, že spoločne vylúpia obchod, zrejme si svoje životy predstavovali inak. Po úspešnej krádeži pol milióna dolárov sa však v priebehu jedinej noci všetko zvrtlo. Jeden z nich skončil do rána vo väzení za iný zločin, druhý v nemocnici, tretí bol mŕtvy a štvrtý z nich, otec dvoch dcér Joe Maxwell, zrejme zmizol spolu s lupom a už o ňom nikto nepočul. Malé mestečko po nevyriešenom zločine žije ďalej svojím životom, kým sa do prázdneho rodičovského domu nevráti Maxwellova mladšia dcéra Arden. Skutočnosť, že je tehotná, úplne sama a navyše na verejnosti nešťastne potratila, je len voda na mlyn miestnym klebetám. Arden nemá ani potuchy, že dvaja otcovi bývalí komplici pozorne sledujú každý jej krok. Prečo sa Arden po rokoch vrátila a čo vlastne vie? Tuší niečo o nebezpečnom pute, ktoré spája oboch mužov s jej otcom a s ťaživým tajomstvom?