Bažant 9. - Kozmon, František slovenský autor krimi 1988 (Ikar, a.s, 2024)
Marek Wolf sa ocitá uprostred zložitého vyšetrovania, ktoré mu zasahuje do osobného života viac, než by si prial. Jeho blízky kolega a spolupracovník Adam Vanek je nezvestný a Adamov únosca sa Wolfovi vyhráža odhalením najtemnejších tajomstiev. Marekove neortodoxné metódy a temná minulosť ho stavajú do nebezpečnej pozície. Musí sa vyrovnať s nečakanou zradou a hrozbami, no postupne odkrýva spletité tajomstvá a uvedomuje si, že stojí pred takmer neriešiteľnou voľbou: zachrániť Vaneka alebo vlastnú kožu? Poručík Karol Lupták čelí doposiaľ najväčšej výzve svojej kariéry, keď ho uprostred noci zavolajú na groteskné miesto činu. V lesoparku na Železnej studničke objavia obeť s vrecom na hlave, ktorú tam vrah naaranžoval, akoby si len užívala piknik v prírode. S podporou kapitána Bernáta sa Lupták púšťa do práce a čoskoro zisťuje, že v najnovšom prípade nie je nič také, ako sa na prvý pohľad zdá. Keď má pocit, že je na stope páchateľovi, v Bratislave zmizne ďalšie dievča a pre políciu sa začínajú preteky s časom.