Pralinka, najmilšie šteniatko - Webbová, Holly anglická autorka pre deti 1976 (Verbarium, s.r.o, 2025)
Saška je nadšená, že môže cez prázdniny pomáhať tete Nine v zvieracom útulku. Jedného dňa sa však pred dverami budovy objaví kartónová škatuľa s tromi šteniatkami, ktoré tam v noci niekto odložil. Najmenšie z nich, Pralinka, nedokáže samo jesť ani piť, no dievčatko sa oň s láskou stará a vznikne medzi nimi pevné puto. Ako to Saška zvládne, keď nadíde čas, aby si šteniatka našli nový domov?