Záhada krištáľovej lebky - Marx, André nemecký autor 1. januára 1973 (SPN - Mladé letá, s.r.o, 2024)
Jupiter sa otočil. Zrazu ho niekto schmatol zozadu. Skôr ako stihol zareagovať, na zápästiach pocítil textilnú lepiacu pásku. V priebehu niekoľkých sekúnd bol zviazaný. „Ak budeš kričať, budú problémy,“ ozval sa v tme za ním drsný hlas. Čosi zašuchotalo a z lesa sa vynorili tri tiene: Bob a Peter s rukami zviazanými za chrbtom a veľký svalnatý muž. V pravej ruke držal pištoľ.