Mechúrik Koščúrik - Rúfus, Milan slovenský básnik 10. decembra 1928 - 11. januára 2009 (Buvik, 2024)
Mechúrik Koščúrik je klasická ľudová rozprávka o spoločnom putovaní lesných zvieratiek a ich kamarátstve. Majstrovsky ju prebásnil a vyrozprával Milan Rúfus. Vďaka hravému rýmu a rytmu si deti príbeh o Mechúrikovi Koščúrikovi a jeho kamarátoch ľahko zapamätajú a radi predvádzajú na javisku ako malé divadielko v kostýmoch zvieratiek. Sugestívne ilustrácie poskytujú čitateľom pekný emocionálny zážitok.