Zver - Manga, David slovenský autor 1978 (Ikar, a.s, 2024)
Koniec zimy 1978. V motyčianskej krčme U medveďa panovalo v ten piatkový večer napätie. Pri zrazených stoloch, čo najďalej od výčapu, sedeli chlapi z dediny. Stretli sa, aby sa spoločne pripravili na blížiacu sa hrozbu a našli spôsob, ako odstrániť jej pôvodcu. Na jar sa im má do revíru po pokojných rokoch vrátiť škodná a oni sa rozhodli, že tentoraz ju konečne zastavia. Potrebujú sa škodcu zbaviť, inak nikto v celej doline nebude v bezpečí. Napriek vzájomným nezhodám musia spojiť sily, nájsť spoločnú reč a vzájomne si odprisahať, že sa o tom nikto nikdy nedozvie.