Odvážna princezná - Dale, Jenny anglická autorka; Šebo, Ondrej (Bratislava Mladé letá, 2009)
Príbeh sa odohráva v nezvyčajnom prostredí na Ainsworthskom hrade a v jeho okolí, tesne pred Vianocami. Tu sa totiž nakrúca jedna časť televízneho seriálu Cestovatelia v čase, kde vystupuje kokeršpaniel Princ ako hlavný hrdina a sprevádza ho aj malé hravé šteniatko Princezná. Filmárov však prenasleduje jedna nehoda za druhou a všetky sa sústreďujú okolo Princa. Podarí sa Neilovi, Emily a dcére majiteľa hradu vypátrať kto ich má na svedomí? Sú za pohromy zodpovední psíkovia - alebo kazí ducha Vianoc niečo nekalé?
Keywords: Psia hliadka; anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách; pes; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov