Almanach záhad - kolektív prekladateľov (Reader ́s Digest Výber, 1998)
Zbierka sa začína prípadmi už z doby kamennej a zo starovekého Egypta a končí sa v dvadsiatom storočí. Je chronologicky usporiadaná. Usiluje sa ponúknuť možné racionálne vysvetlenie zmieňovaných javov. Okrem iného si môžete prečítať príbeh o učiteľke Emílii Sagéovej, ktorá sa objavila v triede v tom istom čase, ako ju videli mimo školy. Spôsobila tým také pobúrenie, že ju nakoniec aj s jej dvojníčkou upálili. Kniha ponúka aj odpoveď na otázku: Ako môže päťročný chlapec vypadnúť z okna na siedmom poschodí, dopadnúť na betónový chodník a vyviaznuť bez jediného zranenia?