Pásavec, Zajac a syrový sendvič : 1/1 - Strong, Jeremy anglický autor 18. novembra 1949 (Slovart, spol. s r.o, 2023)
Postavy prvej časti tejto série sú síce zvieratá, ale majú ľudské vlastnosti a správajú sa ako ľudia. Pásavec a Zajac, ktorí žijú v domčeku na okraji Veľkého lesa a sú pravým opakom jeden druhého. Pásavec je zavalitý hundroš, má rád tučné syry, chodí v starom vyťahanom svetri, na ktorom si zakaždým zapne gombíky. Zajac je štíhly fičúr a športovec so šálom okolo krku, rád chrúma mrkvu a hrá na tube. V lese býva aj veľa iných zvierat - žirafa, jaguár, vombat, pakobylka, slon či korytnačka. Vtipné príbehy z ich každodenného života dokazujú, že hoci sme každý iný, spolu je nám aj tak najlepšie.