Pásavec, Zajac a veľký hlučný Medveď : 1/2 - Strong, Jeremy anglický autor 18. novembra 1949 (Slovart, spol. s r.o, 2023)
Známy britský autor detskej literatúry Jeremy Strong, ktorý má na konte už vyše sto kníh a získal mnoho literárnych ocenení, prichádza s ďalšou časťou príbehov zo života priateľov Pásavca a Zajaca z Veľkého lesa. Hundroša Pásavca, fičúra Zajaca a ostatné zvieratá jedného dňa zaskočí rachot rozliehajúci sa široko-ďaleko. Hurhaj má na svedomí ľadový medveď v kvietkovanej košeli. Prisťahoval sa do ich lesa, na čistinke si rozložil bicie a usilovne cvičí. Zvieratá z Veľkého lesa si dobrosrdečného Medveďa rýchlo obľúbia. Nie je to len bubeník, ako sa patrí... Má kurz prvej pomoci, takže je preňho hračka pomôcť dokonca aj pri úraze - napríklad keď si žirafa pred tanečnou zábavou poraní koleno, vynachádzavo jej naň namiesto obkladu priloží vrecúško Pásavcovho parmezánu z mrazničky. A čo na to Pásavec? To si prečítajte.