Pásavec, Zajac a záhadná Plameniačka 1/3 - Strong, Jeremy anglický autor 18. novembra 1949; Bagley, Rebecca; Karovičová, Katarína 1951- (Bratislava Slovart, 2024)
Známy britský autor detskej literatúry Jeremy Strong, ktorý má na konte už vyše sto kníh a získal mnoho literárnych ocenení, prichádza s treťou časťou príbehov zo života priateľov Pásavca a Zajaca z Veľkého lesa.
Naši starí známi si spokojne nažívajú v domčeku na okraji Veľkého lesa. Ich život plynie v zabehnutých koľajach - akčný Zajac stále niekde behá a cvičí a pohodlný Pásavec sedí v kresle a číta. Jedného dňa ich však zobudí zo spánku prekrásny spev, čo sa k nim nesie od jazera. Keď sa spolu s ostatnými zvieratami vyberú pátrať po jeho pôvode, objavia na brehu jazera vaňu, v ktorej sa kúpe očarujúca dlhonohá Plameniačka. Kde sa tam odrazu vzala? A kto to vlastne je?
Keywords: Nerozluční priatelia; anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách; humorné príbehy; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov