Kráľovstvo skazených 7. - Landy, Derek írsky autor 23. októbra 1974; Frank, Patrick (Bratislava Slovart spol. s r.o., 2024)
Mágia je choroba. Obyčajní ľudia po celej krajine zrazu získavajú divoké a nestabilné schopnosti. Infikovaní vzácnym druhom mágie nevedomky ohrozujú seba aj ľudí okolo nich. Všetci čakajú na leto svetla, ktoré má priniesť doposiaľ neznámy muž menom Argeddion. Kolohnát Lahoda a Valkýra Kainová sú teraz potrební viac ako kedykoľvek predtým. Dokážu zachovať rovnováhu medzi čarodejníkmi a smrteľníkmi a zabrániť zničeniu sveta? Voľnosť a už žiadne skrývanie sa by pre čarodejníkov znamenali krok vpred, no Valkýra vie, že takáto budúcnosť by nebola bezpečná. Videla to na vlastné oči.
Keywords: Detektív Kostlivec; írska literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; fantastické príbehy; kriminálne príbehy; pre čitateľov od 12 rokov