Gabby zachraňuje psí klub 1. - Assarasakorn, Michele; Fairbairn, Nathan kanadský autor komiksov; Brezňanová, Dana (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2024)
Zoznámte sa s najlepšími kamoškami Gabby Jordanovou, Priyou Guptovou a Mindy Kumovou. Na prvý pohľad by nemohli byť odlišnejšie, ale pár dôležitých vecí ich spája: chodia do rovnakej triedy, nadovšetko zbožňujú zvieratá, no z rôznych dôvodov ani jedna z nich nemôže žiadne mať.
Triu milovníčok domácich maznáčikov neostáva nič iné, len vymyslieť plán, vďaka ktorému by si splnili svoj sen. Vtedy ich postretne nečakané šťastie, keďže sa zdá, že v ich susedstve je hneď niekoľko majiteľov psov, čo by potrebovali, aby im niekto pomohol s venčením. A tak už nič nebráni tomu, aby sa zrodil klub LABKY!
Veľmi skoro sa však ukáže, že ich podnikanie nebude prechádzka ružovou záhradou, najmä keď sú dievčatá naozaj každá z iného cesta. Gabby, Priya a Mindy sa odrazu hádajú pre všetko možné, no najmä nevedia prísť na to, ako stíhať nové povinnosti tak, aby boli ich psí klienti (medzi ktorých patrí napríklad pažravá chlpáčka Uhorka, tvrdohlavý jazvečík Plukovník Puk či rozkošný mopslík Mäsko) spokojní. Podarí sa kamarátkam zvládnuť krízu, zachrániť svoj psí klub a hlavne priateľstvo?
Keywords: Labky; kanadská literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách; príbehy o deťoch; pes; komiksový príbeh; pre čitateľov od 8 rokov; komiksy