Kráľotvorcova dcéra : 1/4 - Gregoryová, Philippa anglická autorka 9. januára 1954 (Slovart, spol. s r.o, 2025)
Mladučká Anna Nevillová sa pre mocenské ambície svojho otca grófa z Warwicku ocitá priamo v centre neľútostných bojov o anglický trón. A tak ako sa lord Warwick v úsilí ovládať krajinu presadzovanými uchádzačmi o trón - za čo si vyslúžil prezývku „kráľotvorca" - prikláňa raz na jednu stranu a potom zas šokujúco na opačnú, tak sa otáča aj osud jeho dcéry Anny. Najprv ju otec vydá za lancasterovského princa Eduarda, syna rovnako mocibažnej kráľovnej Margaréty z Anjou, aby sa po ďalšej krutej bitke, v ktorej zahynie Eduard aj Annin otec, stala manželkou Richarda z Yorku, túžiaceho získať obrovské majetky a bohatstvo jej rodu. A hoci sa časom po Richardovom boku stáva anglickou kráľovnou, šťastie a pokojný život jej to neprináša.