Záhadná obeť - Bryndza, Robert anglický autor krimi, žijúci na Slovensku 15. januára 1979; Gális, Vladislav 1973- (Bratislava Grada Slovakia s.r.o. - Cosmopolis, 2024)
V roku tisícdeväťstoosemdesiatosem zmizla z chudobnej londýnskej štvrte školáčka Janey Macklinová. Jej telo sa nikdy nenašlo a prípad zostal nevyriešený. Teraz, o tridsať rokov neskôr, sa na súkromnú detektívnu kanceláriu Kate Marshallovej a Tristana Harpera obráti kreatívna agentúra, ktorá chce Janino zmiznutie spracovať okrem iného do podcastu o skutočných zločinoch. Kate a Tristanovi položí zaujímavú otázku: Je možné, že Janey zabil Peter Conway, známy ako Kanibal z Nine Elms? Starý, otvorený prípad s mediálnym ohlasom by pre Kate znamenal mimoriadne lukratívnu zákazku, zároveň sa však na svetlo opäť vytiahne komplikovaná minulosť, na ktorú by Kate najradšej zabudla. Napriek tomu sa do pátrania po osude mladej Janey vrhnú. Stopy ich však nezavedú veľmi ďaleko: posledný človek, ktorý videl Janey živú, bol najprv odsúdený, ale potom zbavený obvinenia z jej vraždy. Momentálne je Peter Conway v zlom zdravotnom stave a rýchlo chradne. Navyše, Kate a Tristana čoraz viac znervózňuje motivácia a zámery ich klientov a ich väzby na zločin. Dokážu Kate a Tristan zistiť, čo sa nebohej Janey stalo, alebo zostane navždy stratená v čase?
Keywords: Kate Marshallová; anglická literatúra; kriminálne romány