Hostinec v Prahe 12. - Caplinová, Julie anglická autorka 1970; Debrecká, Jarmila (Bratislava GRADA Slovakia s.r.o. - Cosmopolis, 2025)
Možno si spomínate na fešáka Lea z príbehu o vile v Taliansku. Tentoraz sa s ním stretnete v stovežatej Prahe, kam sa vybral na stáž do miestneho pivovaru. Na jeho veľké prekvapenie sa tam stretáva so svojou veľkou láskou a bývalou manželkou Annou, ktorá ho pred rokmi nečakane a bez vysvetlenia opustila. Dnes je, zdá sa, šťastne zadaná a rozhodnutá absolvovať rovnakú stáž ako on. Pre oboch je toto stretnutie spočiatku poriadnou životnou skúškou, no ako sa vraví „stará láska nehrdzavie“ a vo vzťahu Anny a jej priateľa nakoniec nie je všetko také rúžové, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. Anna sa tak ocitá medzi dvoma mlynskými kameňmi. Koho si nakoniec vyberie? Svoju veľkú lásku z mladosti alebo muža, ktorý je jej stabilnou oporou?
Keywords: Romantické úteky; anglická literatúra; príbehy o láske; romance; Praha