Útek na vidiek : 13. - Caplinová, Julie anglická autorka 1970 (GRADA Slovakia s.r.o. - Cosmopolis, 2024)
Keď ilustrátorke Elle priateľ oznámi, že si potrebuje dať pauzu, rozhodne sa odísť z milovaného Londýna na vidiek, aby si tam utriedila svoje myšlienky. Pomocnú ruku jej podá krstná mama Magda, ktorá jej načas zverí svoj dom a spolu s ním aj chlpaté prekvapenie – sučku Tess. Ella je spočiatku v šoku a netuší, čo by si s chlpáčkou mala vlastne počať. Okrem toho jej život znepríjemňuje miestny veterinár a hŕstka starousadlíkov, ktorým pojem súkromie vôbec nič nehovorí. Podarí sa jej nakoniec prehodnotiť svoj život a dá šancu láske, aj keď si sľúbila, že mužom sa bude už vyhýbať?