Fyzioterapeutická propedeutika - Navrátil, Leoš (Grada Publishing, a.s, 2025)
Dvojjazyčná, česko-slovenská Fyzioterapeutická propedeutika nabízí základní, ale zároveň komplexní úvod do studia fyzioterapie. Přináší informace o pojetí zdraví, nemoci a procesu degenerace pohybového aparátu v průběhu života, parametrech těla, o měřitelných hodnotách na těle a základních typech fyzioterapeutického vyšetření včetně odběru anamnéz, měření svalové síly a rozsahu pohybu.