Tábor plný čudných záhad 1/3 - Futová, Gabriela slovenská autorka kníh pre deti 23. februára 1971; Regitko, Miroslav 1965- (Bratislava Albatros Media Slovakia, s.r.o., 2024)
"Záhadné zmiznutie, čudné tajomstvá... Ani v letnom tábore nemá malý detektív pokoj!"

Opäť sú tu prázdniny a Očko sa už nevie dočkať svojho pobytu v letnom tábore. Čoskoro si tu nájde nového super kamoša Denisa, s ktorým vytvorí nerozlučnú dvojku. Očko neznáša športové súťaže, zato detektívny krúžok ho úplne nadchne. Okrem toho ho na každom kroku prenasleduje otravná Perla a záhadne sa stratí chalan z ich krúžku. Navyše obaja zistia, že ich vedúci pred všetkými deťmi niečo taja. Podarí sa dvojici amatérskych detektívov zistiť, čo sa to v tábore vlastne deje?
Keywords: Detektív Očko; slovenská literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; prázdniny; pre čitateľov od 8 rokov