Veľký náčelník Tekumseh Zv. 2 - Steuben, Fritz nemecký autor 3. decembra 1898 - 4. júna 1981; Teren, Štefan, 1912-2003; Vraštil, Jaromír, 1922-1979 (Bratislava Mladé letá, 1980)
História nám hovorí len o veľmi málo prípadoch, kedy sa Indiáni spojili do významného zväzku. Jednou z nich bola koalícia, ktorú začiatkom 19. storočia vytvoril náčelník Shawneeov - Tecumseh.
Keywords: nemecká literatúra; dobrodružné romány; westerny