Opica Škorica na potulkách po Slovensku 1/5 - Stoličný, Peter slovenský autor 19. marca 1945; Liptáková, Sabína (Bratislava Fortuna Libri, a.s., 2025)
Milé deti,
vaša obľúbená opička je späť! Tentoraz priletela na čarovnej metle, na akej sa v rozprávkach vozia ježibaby. So svojimi kamarátmi sa rozhodla pochodiť po Slovensku a navštíviť miesta, ktoré by mal spoznať každý z nás – Vysoké Tatry, Spišský hrad, Demänovskú ľadovú jaskyňu, Bratislavu a mnohé iné. Ako inak, nezbedná opica Škorica sa svojim sprievodcom postarala o poriadnu dávku zábavy a napätia! Veď ju už poznáte. Vždy niečo vyparatí. Stačilo, aby vyslovila kúzelné slovíčka, a dobrodružstvo sa mohlo začať. Dúfam, že vás nové príbehy vašej utáranej kamarátky potešia. Opica Škorica mi opäť sedí na pleci a chce, aby som sa s ňou išiel hrať. Tak ja idem a vám želám veselé čítanie!
Váš rozprávkar Peter Stoličný
Keywords: Opica Škorica; slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; príbehy o deťoch; cestovanie -- Slovensko; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov