Ľúbostný list - Rileyová, Lucinda írska autorka 16. februára 1965 - 11. júna 2021 prvé romány písala pod rodným menom Lucinda Edmondsová; Kočanová, Mária (Bratislava Tatran, 2025)
Triler odohrávajúci sa v najvyšších kruhoch anglickej spoločnosti.
Existuje ľúbostný list, ktorý by mohol zmeniť dejiny Anglicka. Tento ľúbostný list sa nachádza v pozostalosti známeho herca sira Jamesa Harrisona. Jeho odchod okrem smútiacej rodiny zanecháva aj šokujúce tajomstvo, aké by nikdy nemalo uzrieť svetlo sveta.
Mladá ambiciózna novinárka Joanna Haslamová sa zúčastní na pohrebe jedného z najslávnejších britských hercov svojej generácie a náhodou tam začuje klebety o existencii záhadného listu, ktorý po sebe zanechal. Dlho neváha a pustí sa do pátrania na vlastnú päsť, netuší však, do akého nebezpečenstva sa púšťa… a ohrozí nielen seba, ale aj ľudí vo svojej blízkosti. Ten list sa snažia získať aj ľudia z najvyšších spoločenských kruhov s obrovským vplyvom a dotieravá novinárka je im tŕňom v oku. Nezastavia sa pred ničím.
To však ani ona.
Napínavý triler z pera autorky série Sedem sestier, odohrávajúci sa v dvadsiatych rokoch 20. storočia, zachytáva skutočné dobové reálie i postavy, šikovne pretkané fikciou, ako to dokáže len Lucinda Rileyová.
Keywords: írska literatúra; spoločenské romány; historické romány; príbehy o láske