Rozhodnutie - Brownová, Sandra americká autorka 12. marca 1948; Andrezálová, Barbora (Bratislava Ikar, a.s. - Slovenský spisovateľ, 2025)
Zack Bridger už dávno nemyslí na bývalú manželku Rebeccu. Ich manželstvo nevyšlo. Slávny hráč amerického futbalu a akrobatická kráska nie sú najlepším receptom na rodinnú idylku. Preto sa rozhodli ísť každý vlastnou cestou. Jeden telefonát však všetko zmení.
Po násilnom útoku skončí Rebecca v kóme. Na veľké prekvapenie je Zach stále jej najbližším príbuzným a môže rozhodnúť, či bývalú manželku odpojí od prístrojov, alebo nie. Pod ťarchou zodpovednosti a drobnohľadom verejnosti nakoniec presúva rozhodnutie na Rebecciných rodičov. Tí sa rozhodnú počkať na zázrak.
O pár rokov neskôr je Rebeccin útočník Eban Clark predčasne prepustený z väzenia. Brilantná prokurátorka Kate Lenonová je presvedčená, že za nitky zaťahal jeho otec a využil svoj vplyv na podplatenie sudcov. Kate je odhodlaná poslať toho bastarda opäť za mreže. No najskôr musí Rebecca zomrieť. Potom by Eban mohol čeliť novému obvineniu z vraždy. Kate a Zack stoja pred ťažkou morálnou dilemou. A Eban sleduje každý ich krok.
Keywords: americká literatúra; spoločenské romány; triler