Ja som smrť - Carter, Chris americký autor talianskeho pôvodu 14. júl 1965 (Aktuell, 2023)
Neďaleko losangeleského letiska sa nájde telo dvadsaťročnej ženy unesenej pred siedmimi dňami. Leží na tráve s rozpaženými rukami a nohami od seba, v polohe pripomínajúcej päťcípu hviezdu. Pitva ukáže, že obeť bola mučená a zavraždená mimoriadne vynaliezavým spôsobom. Prekvapenia však nekončia – vrah sa rád hrá a v tele zanechal odkaz. Prípadu sa ujíma detektív Robert Hunter zo zvláštneho oddelenia vrážd polície Los Angeles a takmer vzápätí sa objaví druhá mŕtvola. Spolu s Garciom sa púšťajú do boja s časom v snahe čo najrýchlejšie zneškodniť bezcitného predátora, ktorého ovláda temná minulosť a neuhasiteľná túžba zabíjať – veď napokon, on je SMRŤ