Veštica a Vikingovia 2. - Falch, Malin nórska karikaturistka a ilustrátorka 6. januára 1993; Mikulášová, Petra 1983- (Bratislava Zum Zum production, s.r.o., 2023)
DOBRODRUŽSTVO POKRAČUJE
Druhý diel Polárnej žiary pokračuje v Jotundalskom lese, do ktorého sa Sonja dostala cez magický portál. Sonja považuje údolie za očarujúce miesto, no začína sa báť hrozby, ktorá ho môže zničiť.

Vikingovia bažiaci po pomste sa spoja s vešticou, aby Espenovi a jeho družine zahatali cestu. Sonja sa ocitá vo víre sporu medzi trolmi, Vikingami a záhadnými ľuďmi z hôr. Všetko je inak ako očakávala… Dokonca Espen sa začne obávať, že ju už viac nedokáže ochrániť.
„Môže sa mágiu naučiť ktokoľvek?”
„Ak ju má vo svojom vnútri, tak áno.“
Keywords: Polárna žiara; nórska literatúra; literatúra pre deti; fantastické príbehy; dobrodružné príbehy; mágia; komiksový príbeh; grafický román; pre čitateľov od 7 rokov; komiksy