Spišskí permoníci - Boďová, Zuzana; Horník, Filip 1989- (Bratislava Erad, s.r.o., 2017)
V podzemí pod tatranskými končiarmi nastalo poriadne rušno. Veľký Permon pozval banských škriatkov z celej zemegule a Mesačná jaskyňa začala praskať vo švíkoch. Táto udalosť neušla pozornosti hradných duchov a permoníci sa majú na čo tešiť.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; historické príbehy; povesti; pre čitateľov od 9 rokov; Spiš