Záhadné miesta. 3. - Lacika, Ján vedecký pracovník Geografického ústavu SAV v Bratislave 1956 (Po Slovensku, 2020)
Slovensko ponúka množstvo najrôznejších tajomstiev a záhad. Nie náhodou preto po prvom a druhom diele kníh Záhadné miesta, ktoré sa venujú tajomným javom a udalostiam západného a severného Slovenska je tu tretí diel o záhadách východného Slovenska. Čitateľ v ňom navštívi Zemplín, Košice, Abov, Gemer či Malohont a oboznámi sa s pestrou ponukou ich záhad okorenenou aj mnohými legendami či povesťami.