Záhadné miesta 3. - Lacika, Ján vedecký pracovník Geografického ústavu SAV v Bratislave 1956; Kollár, Daniel 1963-; Mizla, Karol 1957-; Siklienka, Radimír 1966-; Chromek, Peter 1963- (Bratislava Dajama, 2020)
Slovensko ponúka množstvo najrôznejších tajomstiev a záhad. Nie náhodou preto po prvom a druhom diele kníh Záhadné miesta, ktoré sa venujú tajomným javom a udalostiam západného a severného Slovenska je tu tretí diel o záhadách východného Slovenska. Čitateľ v ňom navštívi Zemplín, Košice, Abov, Gemer či Malohont a oboznámi sa s pestrou ponukou ich záhad okorenenou aj mnohými legendami či povesťami.
Najkrajšie výlety k 160 tajomným a zaujímavým miestam juhovýchodného Slovenska:
- prírodné fenomény a záhadné javy
- historické udalosti aj nevšedné príbehy
- výnimočné osobnosti
- povesti a legendy
- tipy a zaujímavosti
Keywords: Záhadné miesta; slovenská literatúra; regionálna geografia; turistické zaujímavosti; záhadné miesta; Slovensko -- východné; Slovensko -- juhovýchodné; turistický sprievodca