Minecraft - Srdce z kameňa - Clemson, Andrew; Lawson, Jeremy; Ľahká, Denisa (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2025)
Objavujte Overworld! Nový príbeh zo sveta najpredávanejšej videohry Minecraft. Farmár Cobb sa snaží udržať svoju úrodu v čo najlepšom stave, no je to takmer nemožné, susedia mu totiž neustále vyjedajú čerstvé plodiny bez toho, aby sa spýtali, nehovoriac o dedinčanoch, čo mu bezdôvodne vysádzajú na poliach zemiaky. Po náročnom strete s Endermanom nakoniec odíde čo najďalej od všetkých... a postaví vežu siahajúcu až k oblohe! No keď sa na jeho novom vznášajúcom ostrove objaví cudzinec a ukáže mu mesto plné ľudí, ktorí túžia po pokoji a tichu ako on, prijme pozvanie a stane sa súčasťou ich národa. Presťahuje sa na malý pozemok, čo dostal darom. Zistí však, že noví susedia sú ešte otravnejší než tí dole. Situácia sa zhoršuje a on si uvedomí, že susedom na zemi na ňom naozaj záležalo. Boli skutoční priatelia a teraz ich musí zachrániť!
Keywords: Minecraft; americká literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; komiksový príbeh; grafický román; pre čitateľov od 6 rokov; komiksy