Hilda a schovkovia - Pearson, Luke britský ilustrátor, karikaturista, autor komiksov 1987-; Davies, Stephen anglický autor 28. júla 1976 (Slovart, spol. s r.o, 2025)
Hilda - modrovlasá zvedavka žije vo svete, v ktorom sa realita snúbi s mágiou. Býva s mamou a kamarátom Pánom Vetvičkom v pokojnej doline, kde sa zrazu začnú zjavovať maličkí ľudia. Sú to tajomné bytosti, majú svet s vlastnými pravidlami. Cítia, že ich ľudia nechápu, no odvážna Hilda so svojimi kamarátmi sa to pokúsi zmeniť. Zažijú mnohé dobrodružstvá, stretnú rôzne bytosti a Hilda zistí, že porozumenie a priateľstvo dokážu prekonať aj nemožné.