Hilda a schovkovia - Pearson, Luke britský ilustrátor, karikaturista, autor komiksov 1987-; Davies, Stephen anglický autor 28. júla 1976; Miller, Seaerra; Hajduková, Michaela (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2025)
Hilda - modrovlasá zvedavka žije vo svete, v ktorom sa realita snúbi s mágiou. Býva s mamou a kamarátom Pánom Vetvičkom v pokojnej doline, kde sa zrazu začnú zjavovať maličkí ľudia. Sú to tajomné bytosti, majú svet s vlastnými pravidlami. Cítia, že ich ľudia nechápu, no odvážna Hilda so svojimi kamarátmi sa to pokúsi zmeniť. Zažijú mnohé dobrodružstvá, stretnú rôzne bytosti a Hilda zistí, že porozumenie a priateľstvo dokážu prekonať aj nemožné.
Vydajte sa spolu s Hildou na nezabudnuteľnú cestu do sveta, kde mágia čaká na každom kroku!
Keywords: Hilda; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; fantastické príbehy; príbehy o priateľstve; pre čitateľov od 8 rokov