Zem plná hmly 3. - Doyle, Arthur Conan škótsky autor 22. mája 1859 - 7. júla 1930; Kamenistý, Ján 1941-; Mrva, Martin 1977- (Bratislava SnowMouse publishing, 2021)
Zem plná hmly je posledným príbehom, ktorý A. C. Doyle napísal o profesorovi Challengerovi. Spolu so starou známou spoločnosťou z románu Stratený svet sa ešte raz pustíme do víru neuveriteľných objavov a dobrodružstiev. Tentoraz sa v centre udalostí ocitnú novinár Edward Malone a profesorova dcéra Enid Challengerová. Najprv z čírej zvedavosti, no neskôr z úprimného záujmu sa vydávajú na prieskum sveta duchov, spiritualizmu a jasnovidectva, ktoré vzbudzujú nevšednú pozornosť i rozporuplné reakcie verejnosti. Do pátrania zatiahnu aj skeptického profesora Challengera, ktorému vek neotupil jeho brilantnú myseľ a iba o máličko zmiernil jeho výbušnú povahu.
Keywords: Profesor Challenger; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; fantastické príbehy; pre čitateľov od 11 rokov