Návšteva u lekára 8. - Amftová, Diana nemecká autorka 7. 11. 1975 (Ikar, a.s. - Stonožka, 2022)
Pavúčik Zlatúšik je natešený. Dnes ide totiž spolu s Minkou na prehliadku k pánovi doktorovi Keksíkovi. Zdravotná sestra ich zmeria a odváži, lekár im skontroluje zrak a dokonca sa dozvedia, ako funguje fonendoskop. Nakoniec ich pán doktor pochváli a za statočnosť dostanú i sladkú odmenu. V čakárni však stretnú kamaráta Hapčíka. Čože sa mu stalo? Pán doktor mu dozaista pomôže!