Väzeň - McFaddenová, Freida americká autorka 1.5.1980 (Motýľ, s.r.o, 2025)
Sú tri pravidlá, ktoré musí Brooke Sullivanová ako nová praktická sestra v mužskom väzení s maximálnym stupňom stráženia dodržiavať: 1) Zaobchádzať so všetkými väzňami s rešpektom. 2) Nikdy neprezrádzať svoje osobné údaje. 3) NIKDY sa nekamarátiť s väzňami. Nikto z personálu väznice však nevie, že Brooke už pravidlá porušila. Nikto netuší o jej intímnom vzťahu so Shaneom Nelsonom, jedným z najznámejších a najnebezpečnejších väzňov. A rozhodne nevedia, že Shane bol Brookinou stredoškolskou láskou – hviezdny rozohrávač, ktorý teraz trávi zvyšok života vo väzení pre sériu hrozných vrážd. A nevedia, že ho tam dostalo práve svedectvo Brooke. Jediný, kto pozná celú pravdu, je Shane. A nikdy jej to nezabudne.