Kreslo milosti 6. - Craven, M. W. anglický autor 1968-; Buntová, Zdenka (Bratislava Ikar, a.s., 2025)
Detektív Washington Poe a nadaná analytička Tilly Bradshawová majú pomôcť vyšetriť prípad Cornelia Greena, ktorého priviazali k stromu a ukameňovali na smrť. Biskup z Carlislu ich požiada, aby zároveň preverili náboženskú skupinu Jóbove deti s pochybnými praktikami, ktorú mŕtvy založil. No čím hlbšie sa dostávajú, tým viac špiny a temnoty odhaľujú. Tilly sa zatiaľ trápi s nejasnými kódmi, ktoré má Cornelius vytetované. Zdá sa, že jeho vražda úzko súvisí s tragédiou, ktorá sa stala pred pätnástimi rokmi, keď mladé dievča zmasakrovalo celú svoju rodinu. Mŕtvol pribúda a aby toho nebolo málo, do prípadu sa pripletie tajomné kreslo milosti. Pri jeho zmienke sa ľudia radšej zabijú, než by o ňom mali hovoriť...
Keywords: Washington Poe; anglická literatúra; kriminálne romány; triler