Osudný sľub 9. - Marsonsová, Angela anglická autorka krimi 1968 (Ikar, a.s, 2025)
Tím kriminalistov pod vedením inšpektorky Kim Stonovej sa len pomaly spamätáva z tragickej straty kolegu, keď je poverený novým prípadom. V miestnom lese niekto brutálne zavraždil lekára Gordona Cordella – muža, ktorý bol spojený s predchádzajúcim prípadom na elitnej škole. Gordon mal pestrú minulosť, ale kto by ho chcel zabiť? Zakrátko sa ocitne v ohrození aj Gordonov syn, ktorý bojuje o život po hrozivej autonehode. Kim si je istá, že nejde o náhodu. Potom sa za podozrivých okolností nájde telo mŕtvej ženy a medzi obeťami sa objavuje znepokojujúca súvislosť s nemocnicou Russells Hall, v ktorej Gordon pracoval. Je jasné, že Kim a jej tím čelia jednému z najnebezpečnejších sériových vrahov, s akým sa kedy stretli. Dokáže skúsená inšpektorka udržať svoje komando pohromade a nájsť vraha, skôr než sa objaví ďalšia obeť?