Pod krídlami Hollythorne Housu 3/2 - Laddová, Sarah E. americká autorka 1978-; Gergelyová, Marta 1966- (Bratislava Ikar a.s. - Slovenský spisovateľ, 2025)
Román Pod krídlami Hollythorne Housu, ktorým pokračuje najnovšia regentská séria Sarah E. Laddovej Panstvá Yorkshiru, prináša nezabudnuteľný príbeh o viere vo vlastné schopnosti na kľukatej ceste za šťastím.
Po manželovej náhlej smrti sa Charlotte Priorová sústredí iba na to, aby ochránila svojho sedemmesačného syna pred rodinou jeho otca. Odchádza preto do Hollythorne Housu, starého sídla na yorkshirských vresoviskách, ktoré zdedila po svojom otcovi, a chce začať odznova. Musí však strpieť prítomnosť Walsteadových strážnikov, ktorých najal jej švagor, aby sa malému dedičovi Henrymu v tejto odľahlej časti grófstva nič nestalo. Charlotte netuší, že jeden zo strážnikov je jej prvá láska Anthony Welbourne, o ktorom už nedúfala, že ho ešte niekedy stretne.
Anthony Welbourne sa nikdy nezmieril s rozchodom s krásnou Charlotte ani s tragickou smrťou svojho strýka pri požiari mlyna. Túži vyhorený mlyn opraviť, no chýbajú mu peniaze. Preto sa po návrate z vojny dá zverbovať k Walsteadovým strážnikom, kde je jeho úlohou zatýkať zlodejov a chrániť životy bohatých. Keď ho nová zákazka zavedie na panstvo Hollythorne House, netuší, že tou, ktorú má chrániť, je jeho dávna láska Charlotte.

Napriek prísnym bezpečnostným opatreniam Henryho z panstva unesú a so Charlotte a s Anthonym sa osud znovu nepekne zahráva. Tentoraz však nejde len o nich dvoch a ich city, ale aj o Charlottinho nevinného synčeka...
Keywords: Panstvá Yorkshiru; americká literatúra; historické romány; ľúbostné romány; romance; Anglicko -- 1813