Posledný gambit 3. - Barnesová, Jennifer Lynn americká autorka pre mládež 19. októbra 1984; Vargovčíková, Andrea (Bratislava Ikar, a.s. - YOLi, 2024)
Hádanky v hádankách.
Tajomstvá v tajomstvách.
Víťaz berie všetko.
Avery Kylie Grambsová zdedila obrovský majetok, čo z nej robí najbohatšiu tínedžerku na svete. Musí však vydržať ešte pár týždňov v sídle Hawthornovcov. Navyše novinári striehnu na každom kroku a tlak spojený s nadobudnutým bohatstvom narastá. S príchodom nečakaného návštevníka do sídla sa situácia ešte viac skomplikuje a v neistých časoch Avery nachádza oporu len v bratoch Hawthornovcoch. Ich osudy sú navzájom prepojené spleťou tajomstiev. Je čoraz jasnejšie, že ak chcú vyhrať nad neznámym súperom, musia vyriešiť poslednú časť hádanky. Inak Avery stratí všetko ? bohatstvo, lásku a možno aj vlastný život.
Keywords: Hry o dedičstvo; americká literatúra; spoločenské romány; rodinné sídlo -- rodinné vzťahy; triler; pre mládež; pre čitateľov od 15 rokov