Bratia Hawthornovci 4. - Barnesová, Jennifer Lynn americká autorka pre mládež 19. októbra 1984; Vargovčíková, Andrea (Bratislava Ikar, a.s. - YOLi, 2025)
Graysona Hawthorna vychovávali ako budúceho dediča miliardového majetku jeho starého otca. Od kolísky mu vštepovali, že rodina je vždy na prvom mieste. Pred smrťou však Tobias Hawthorne svoju rodinu vydedil, a tým sa jeho lekcie zďaleka neskončili. Keď sa Graysonove nevlastné sestry dostanú do problémov, podujme sa na to, čo mu ide najlepšie – bleskovo a rázne vyriešiť ich ťažkosti a hlavne do toho nepliesť emócie.
Jameson Hawthorne rád riskuje a naháňa sa za zmyslovými zážitkami a hrami. Keď sa objaví jeho záhadný otec a požiada ho o službu, Jameson neodolá. Musí sa infiltrovať do exkluzívneho tajného hráčskeho klubu, ktorého členmi sú len bohatí a mocní aristokrati, a vyhrať nemožnú hru s najvyššími stávkami. Našťastie, Jameson Hawthorne zbožňuje všetko, čo je nemožné.
Grayson a Jameson, vtiahnutí do pochybných hier na opačných koncoch sveta, musia s pomocou bratov a dievčaťa, ktoré zdedilo majetok ich starého otca, načrieť hlboko do svojho vnútra, aby zistili, kým chcú byť a čo sú ochotní pre výhru obetovať.
Keywords: Hry o dedičstvo; americká literatúra; spoločenské romány; rodinné sídlo -- rodinné vzťahy; triler; pre mládež; pre čitateľov od 15 rokov