Sherlock Holmes. 2. - Doyle, Arthur Conan škótsky autor 22. mája 1859 - 7. júla 1930 (SnowMouse publishing, 2017)
Zápisník doktora Watsona je plný prípadov, ktoré vzbudili väčší či menší záujem verejnosti. Časť z nich zverejnila londýnska tlač, niektoré sa ukázali priveľmi zamotané aj pre Sherlockove analytické schopnosti, iné dokončil len spolovice a ich riešenie sa zakladá skôr na dohadoch a domnienkach. Sú medzi nimi i také, ktoré sa vyznačujú zaujímavými črtami a mimoriadne pozoruhodnými detailmi a ktorých vyústenie je také šokujúce, že si doktor nemôže pomôcť a musí nám ich vyrozprávať. Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa, to je dvanásť vybraných prípadov, ktoré Watson s Holmesom riešili v rozpätí rokov 1882 – 1890. Prostredníctvom nich nám Watson predstavuje svojho priateľa, jeho výnimočné metódy a počiny na poli boja so zločinom viktoriánskeho Anglicka.