Stratená veľryba - Goldová, Hannah anglická autorka (Tatran, 2023)
Jedenásťročný Rio odchádza žiť do prímorského mestečka Ocean Bay ku svojej babičke. Jeho milovaná mama je v nemocnici a Rio má o ňu veľký strach. Babička sa ho snaží rozptýliť a venuje mu krabicu plnú pokladov z detstva jeho matky. Je v nej aj namaľovaný obrázok obrovskej veľryby menom Biela škvrna.