Korytnačí mesiac - Goldová, Hannah anglická autorka (Tatran, 2025)
Silver Trevelonová najradšej trávi čas v korune stromu v zadnej časti záhrady, kde má najlepšie nápady a sníva svoje najkrajšie sny. Jej otec je maliar a tomuto umeniu priúča aj svoju dcéru, hoci Silveriným kresbám nerozumie ani učiteľka, ani spolužiaci. Jej mama pracuje ako veterinárka, zachraňuje alebo lieči domáce zvieratká a má plné ruky práce. Silver sa cíti osamelá, lebo nemá súrodencov a z rozprávania rodičov pochopila, že detská izba, ktorú s láskou pripravovali pre ďalšie dieťatko, zostane prázdna.