Nekonečná Záhrada a princeznička Xi-Xi - Bodnárová, Jana slovenská autorka 21. júna 1950 (Perfekt, 2023)
Princeznička Xi-Xi patrí k civilizácii budúcnosti. Ľudia v nej sú pokorní a úctiví k prostrediu, v ktorom žijú. Hlavná hrdinka utečie z kráľovského hradu a na svojom jednorožcovi putuje po Nekonečnej Záhrade, aby našla jej začiatok. Po ceste objavuje nádherný svet prírody a stretáva priateľské bytosti, ktoré v nej bývajú. Príbeh nenápadne vedie deti k láske voči prírode.