Chlapec, ktorý stratil iskru - O'Farrellová, Maggie írska autorka 27. mája 1972 (Tatran, 2022)
Keď sa Kubo s mamou a sestrou Vierkou presťahuje z mesta na vidiek, v novom domove sa mu vôbec nepáči. Nič nie je také, ako bol zvyknutý, chýbajú mu svetlá a zvuky mesta, dokonca aj hluk od susedov, nehovoriac o kamarátoch, ktorých tam nechal... a čo je najhoršie, v dome sa začnú diať čudesné veci.