Gaštanový Emil - Straková, Jana; Ondreičková, Daniela 1951- (Martin Vydavateľstvo Matice slovenskej, s.r.o., 2023)
Mať tak skutočne nerozlučného priateľa! Táto rozprávka je o jednom priateľstve. Verte, že skutočný priateľ môže čakať kdekoľvek, stačí mať otvorené oči a natiahnuté uši. Emil našiel toho svojho v lese. Keď sa mu počas prechádzky prihovoril malý guľatučký gaštan, načúval mu. Spriatelili sa. Gaštan mu prezradil aj svoj nevšedný sen – chcel sa stať mestským stromom. Pomohol mu Emil splniť túto túžbu? Máte v rukách knižku s príbehom o kamarátstve, raste a pochopení – s motívom vnímať prírodu, stotožniť sa s ňou a učiť sa od nej.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; príbehy o priateľstve; pre čitateľov od 7 rokov