Naháč - Sedaris, David americký humorista, komik a autor 26. decembra 1956; Galata, Jozef, 1942- (Bratislava Motýľ, 1999)
Bezočivá úprimnosť, zlaté srdce a rafinovaný svojrázny humor – to sú asi najvýstižnejšie črty tohto originálneho humoru autora, ktorý sa riadi princípom „nič ľudské mi nie je cudzie". Do akej absurdity sa možno dostať pri takejto životnej filozofii sa dozviete, ak si prečítate skvelé poviedky, ktoré sú plné citu, ale nie sentimentality.
Keywords: americká literatúra; poviedky; humor