Koralína - Gaiman, Neil anglický spisovateľ sci-fi a fantasy 10. novembra 1960 (Slovart, spol s r.o, 2024)
Čo sa skrýva za veľkými vyrezávanými drevenými dverami v salóniku? Podľa Koralíninej mamy nič, iba stena, pôvodne vraj spájali ich byt s vedľajším. Keď však Koralína do tých dverí jedného nudného dňa vstúpi, na druhej strane nájde iný byt, napodiv presne taký istý ako ten ich (len lepší).